I made this widget at MyFlashFetish.com.

♥Sahabat baru saya♥

6 perkara buat lelaki marah..Gurlz u better know all this!!!

~salam~

Kali nie entri I memang ditujukan kepada semua perempuan-perempuan diluar sana.I hope apa yang I kongsikan nie dapat menghangatkan lagi rasa cinta boyfriend korang semua kalau korang elakkan perkara yang dapat membuatkan diaorang marah.

Biar sedalam mana pun rasa cinta dan hormat seorang lelaki terhadap perempuan,namun mereka mengakui ada beberapa perkataan perempuan yang membuatkan mereka marah.Semak enam perkara yang boleh mengundang rasa marah lelaki!

1.Berpakaian dan berdandan berjam-jam.Kebanyakan lelaki tidak sabar menunggu kekasihnya yang berdandan dan berhias selama berjam-jam hanya untuk makan malam di restoran.Lelaki yang berpakaian hanya dalam waktu 5 minit tidak akan dapat memahami mengapa perempuan bersiap selama itu.

2.Berbual terus menerus tentang hubungan.Lelaki umumnya tidak suka jika perempuan terus menerus membicarakan hubungan mereka.Tentang bagaimana meningkatkan hubungan menjadi lebih baik.Lelaki ingin romantik tetpi bukan melalui percakapan.

3.Memberi saranan tentang cara pemanduannya.Umunya mereka tidak suka jika kekasihnya mula memberi komen tentang caranya membawa kenderaan.Apakah terlalu cepat atau lambat atau salah membelokkan arah.

4.Terus mengeluh tentang kegemukan.Diet dan kalori rendah menduduki urutan terbawah pada minat lelaki.Tidak ada lelaki yang suka dikatakan perutnya gendut!!

5.Menuduhnya melirik perempuan lain.Meskipun pada dasarnya lelaki memang suka melirik perempuan lain,tetapi jika sesekali dia melihat dari kejauhan,belum tentu dia sedang menatap liuk tubuh wanita itu.Lelaki tidak suka dikatakan melihat perempuan cantik sekalipun memang begitulah sebenarnya.

6.Berkata tidak mempunyai baju.Kebanyakan lelaki tidak selesai berfikir perempuan boleh mengatakan tidak mempunyai baju,pada hal sudah penuh almari! Kata-kata sebegini dan kebiasaan yang dianggap normal oleh perempuan amat menjengkelkan lelaki.Namun jangan bimbang mereka pasti kembali seperti ungkapan lelaki bahawa perempuan tidak boleh hidup tanpa mereka.Kedengarannya memang egois,tetapi itulah kenyataannya!!

Terpulangkan pada korang nak percaya atau tidak.Apa yang I kongsikan nie bukan nak mengata atau apa-apa.Nie semua berdasarkan apa yang I baca.Sekianbai...

~daa~

1 ulasan:

cik mieza berkata...

wahh..info yg bgus :)