I made this widget at MyFlashFetish.com.

♥Sahabat baru saya♥

Penting untuk kita tahu....

~salam~

Hari ini I nak kongsi satu info yang I tak pasti kesahihannya
Tapi cukup la sekadar kita mengetahuinya
Dan bersiap sedia.....



Cuba lihat kalender thnn 2012... ... 1 Ramadhan pd thn 2012 jatuh pd 20 Juli, yaitu hari Jum'at, jd 3 Agst 2012 b'samaan dgn 15 Ramadan jg pd hari Jum'at. Sama dgn 1 hadist Nabi muhammad SAW ttg huru-hara besar yg akn tjadi pd tengah malam,pertengahan bln Ramadhan yaitu pd hari Jum'at 15 Ramadhan di bumi ini. ... ... ... ... Huru-hara yg akn mengejutkan semua orang yg...... sdg tidur... 1 suara yg sangat dahsyat akn kita dgr dr langit, bukan kiamat tetapi huru-hara tsb akn mlenyapkn umat manusia d'atas muka bumi ini s'bnyk 2/3, yg tinggal hny 1/3 saja. Menurut kajian NASA, pada 21-12-2012 1 planet yg dikenali planet X akan melintasi bumi. Adakah kita semua ni tergolong dlm 1/3 itu..? Adakah peristiwa itu akn tjadi pd 2012..? Hanya ALLAH SWT yg Maha Mengetahui.. Yang penting kita perbanyakan ibadah & b'doa agar kita termasuk dlm golongan yg dilindungi Allah SWT, jika mati biarlah kita mati dlm Islam & beriman.. Apa pun, peristiwa itu pasti akn berlaku mengikut hadist Nabi muhammad SAW di bawah: Dari Nur'aim bin Hammad meriwayatkan dgn sahabatnya bahwa Rasulullah SAW bersabda: "Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan itu...". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah..? " Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan pada malam Jum'at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum'at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum'at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga2 kalian Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kpd allah SWT. *ini broadcast da'wah,dan aku sangat brtrimakasih pd org yg tlah mbuat broadcast ini.mengingatkan adlh sbuah kasih trindah* 
*copy from sumone*

video

Syahid Azizi kemunculaan Iman Mahadi a.s hehe dunia sudah terlalu TUA kajian NASA juga sebagai pedoman dan kita xleh menidakkan 100% sbb itu terdpt filem END OF THE WORLD 2012 berdasarkan maklumat dan kajian2 sains dari NASA yg setiap saat memantau perkembangan PLANET2 di angkasa dam jugak di YELLOW STONE yg mana di bwh nya terdpt gunung berapi yg aktif..apa2 pun sebagai umat Islam kita serahkan urusan ini kpd Allah swt krn Dia lebih mengetahuiNya dan kita perbanyakkan lah AMALAN utk menuju negeri AKHIRAT yg pasti akan kita tempuhi sama ada cepat mahu pun lambat tp jgn lupa Imam Mahadi akan memimpin dunia dan Nabi Allah Isa a.s akan turun ke dunia kedu2 nya akan mentauhidkan kembali agama yg di bawa oleh Baginda Rasulullah saw mengapa nak di tauhidkan kembali agama Islam sbb nya mudah aje islam di akhir zaman ini islam pd nama sj bukan Mukmin sbb itu Allah katakan org2 Mukmin itu bersaudara bukan org islam, Islam dan Mukmin jauh beza nya. dah islam Alhamdulillah tp kena pertingkatkan amalan supaya jadi org Mukmin krn HATI org Mukmin adalah tampat mengingati 4_l_ll.org Mukmin tak takut kpd kematian.
*kemudian korang kaitkan dengan fakta ini*

P/S : Dalam video ini ada menyatakan bahawa peringkat ke-5 dajjal tidak akan turun kerana pada tahap tersebut tiada lagi golongan yang tidak beriman dan pemerintahan dibawah orang yang beriman. Jadi adakah pada 2012 ini akan berlakunya penghapusan golongan yang tidak beriman? Wallahualam...:(

~daa~

3 ulasan:

Ruby Mahabbah Fillah berkata...

assalam..

the best info...

tq for sharing~

Deqt Zainal Abidin berkata...

Allah maha mengetahui,,doa mitak kita tergolong dalam golongan yang beriman,,amin :)

zatiey berkata...

trme kasih ssb share info nih.. :)