I made this widget at MyFlashFetish.com.

♥Sahabat baru saya♥

Nak pegik belajar dekat sekola balik!!!!

~salam~

Actually I baru je lepas iron baju sekolah adik I. Sambil iron tuh sayu je tengok baju sekolah tuh. Serius sesangat rinduw giler time sek dulu. Berjuta-juta kenangan waktu zaman persekolahan dulu. Then I luah dekat mak I "Makk, lama x iron baju sekolah. Nak pakai baju sekolah balik".T_T

I ingat lagi time sekolah dulu memang malas gila nak bangun pagi-pagi iron baju, sampai marah la dekat manusia yang yang cipta baju sekolah =,=". Sebelum pegi sekolah je mesti minum air yasin dengan kismis. Nak pandai la katakan. Tapi tak pandai-pandai jugak. Then berkumpul dekat rumah Cik Along. Bila dah cukup geng baru berangkat ke sekolah. I mesti naik dengan Cik Nad, moto kami tinggal je dekat rumah Cik Along. Kalau naik moto Cik Nad, moto I kena tinggal. Kalau naik moto I moto Cik Nad kena tinggal. Selalunya kami selang sehari la. Cik Along pulak mesti akan naik dengan Cik Aten. Kalau time exam tuh sambil tunggu ahli kelab cukup kitaorang akan study atas moto. Kira selak buku atas moto jugak la.

I naik dengan Cik Nad

Cik Along dengan Cik Aten



Tapi paling best kalau time hujan. Kalau hujan je tak kelam-kabut tak sah. Ye la nak decide sapa nak korban kereta? Kalau Ahad memang selalu naik kereta Cik Nad la. Kereta I tak selalu free sebab kadang-kadang ayah I dah culik awai-awai lagi. Tapi bila dah terdesak sangat bedal je moto pon. Sampai sekolah je penuh bintik hujan dekat baju. 

Habit kitaorang sebelum sampai sekolah tuh mesti singgah beli kueh. Cik Along dengan Cik Aten tue memang hantu kueh. I dengan Cik Nad selalu breakfast dekat rumah je. Diaorang kalau borong kueh boleh sampai sorang dua plastik tau.

 Prefect yang chumel *euuww*

*setiap pagi kami diwajibkan pakai kot*

Kami 4 orang nie prefect. Masing-masing ada tugas yang berlainan. So bila dah sampai sekolah je kami terpaksa berpecah. Lastly berkumpul balik. Mesti naik tangga sama-sama. Then masuk kelas. Sebelum cikgu masuk kelas tuh gaduh-gaduh dulu dengan bebudak lelaki *bukan gaduh yang serius la*, tak pun tiru-meniru dulu kerja sekolah yang tak siap a.k.a tak tau nak buat, tak pun gaduh adjust aircondition dalam kelas *kelas I pakai aircond tauuu* . Geng kitaorang nie cepat sejuk and tak tahan sejuk, selalu slowkan aircond. Geng lelaki pulak lambat sejuk so gaduh la berebut remote aircond tuh.

*nie la rupa kelas I. Nampak tak aircond?? I and the geng duduk dekat tingkap hujung sana*

*nie la geng-geng wanted dalam kelas kitaorang..Selalu gaduh-gaduh-melawak*


Oke la dah panjang sangat dah story I malam nie. Nie je kowt yang I nak kongsi. Apa-apa pun I really miss that time. Kalau la boleh putarkan balik masa....T_T..Sekianbai

~daa~

1 ulasan:

Fatin Sallehuddin =) berkata...

oke ! fine . aku pown decide na blek sekolah . na belajaq sesungguh . huhuhu ^.^