I made this widget at MyFlashFetish.com.

♥Sahabat baru saya♥

Eh xkurang ajar la...buat lagi..I suka sangat-sangat.


~salam~

Wah di pagi yang indah lagi sempurna ciptaan-Nya nie.I kalau boleh dengan hati yang gumbira tak nak la nak marah-marah,tak nak maki-maki,xnak la hamun-hamun *apakah*...Oke straight to the point la ye.

Dalam banyak-banyak customer I yang sungguh setia dengan tesco nie meh le beli barang.I??Macam biasa.Jadi Ah long memang kerjaya I la dekat tesco tue.Bagi duit-->ambik duet-->ambik duet-->bagi duit.

Datang la seorang apek nie bayar dekat kaunter I.So I dengan mood yang baik pagi nie,then I said "Selamat pagi,clubcard tesco ada?"...bla..bla..bla...Sampai part dia nak membayar.I ulurkan tangan sebab nak ambik duit dia.Dia selumber badak je baling duit tue *oi buta ke??xnampak ke tangan I yang ala-ala model iklan veseline tue*.Macam peminta sedekahkan??Eh serius I cakap.I bahagia sangat bila uncle tue buat macam tue.Oke I boleh sabar sebab dia macam rushing.

Suddenly,meh satu lagi Chinese family nie.They juz beli tempat letak sabun mandi dengan panty liner yang hanya beberapa keping je dalam satu pack tue.I serve mereka macam biasa la.Then I bagitau amount yang diaorang kena bayar.Dia dengan muka bongkaknya dia baling duit yang hanya bernilai RM50 *wah banyaknya..I tak pernah tengok pon duit banyak macam tue* dekat I.Satu family dia tengok dia.Then diaorang cakap sumthin dalam bahasa cina sambil gelak-gelak.Eh rupa I nie macam anjing kurap sangat ke??*kenapa I suloh cermin tak nampak pon*.I rasa macam nak nangis je bila diaorang buat macam tue dekat I.

Kenapa?? rendah sangat ke martabat kami sebagai cashier.Setiap hari kami nie kena tegur dengan leader sebab cara kami layan customer kurang ajar.I sendiri pon terkena batang idong.Then I ubah cara I serve customer.I tak nak customer I terasa dengan cara I layan diaorang.I sanggup pegang ayam yang berlendir tue,udang yang dok menyucuk tue sampai tangan I nie dah ada tulisan cina dah,sebab I tak nak diaorang rasa macam I hina diaorang.I senyum walaupon I xde mood.Tapi kenapa customer sendiri tak pernah nak jaga hati kami??Kenapa??kami nie hina ke di mata customer??kami nie jijik sangat ke??Seumor hidup I,I tak pernah kutip duit orang.

So kepada customer tadi.I ucapkan ribuan terima kasih sangat dekat uolls.I akan sedaya upaya takkan maafkan uolls smpai bila-bila k.~terasa oke~

~daa~

2 ulasan:

Nuyu berkata...

susah puaskan hati costumer yg tk pnh pikirkan kita.. huuu pukul costumer tue laju2

intan berkata...

hmm..2 la...kita buat semua tak betul..nak diaorang jugak yang betul..Tak pe la..Sabar je la..What we give is what we get...nanti dia akan rasa jugak..