I made this widget at MyFlashFetish.com.

♥Sahabat baru saya♥

Sebab apa rakyat malas nak ke Bank

~salam~

I perasankan kalo I cuti jep baru I tulis blog.So maksudnya disini I nak cakap yang I cuti la *xtanya pon*.Tapi I ingat nak rest betul2 la dekat rumah.Balik-balik dad I suruh pegi Bank beli saham.Jadah hape saham-saham nie.I bukan pandai pon.But terpaksa juga la I pegi.ciann...

Sebelum pegi dad I pesan pegi awal sebab ramai.So I dengan mom I decide nak pegi pukul 8 la.Padahal Bank buka pukul 9.Ok I tahu I exited.Biar la.Dah la I bangun then siap terus pergi bank.I ajak mom I breakfast sebab awal lagi.Mom I xnak sebab takot lambat *so sape yang excited sebenarnya nie??*

Tepat pukul 9 je pintu Bank 2 buka.Kitaorang beratur tunggu pintu bank tue buka macam nak rasmi shopping complex baru buka ja.Siot!!Mom I apa lagi serbu la.Kita pon isi la borang.Lepas tue beratur nak key in major data.Tengah beratur tue mom I cakap kena ambik nombor.Then I cakap la xpayah nanti tengah-tengah beratur diorang panggil.So kami terus beratur.Tengah syok melenguhkan kaki tue,I rasa memang kami kena ambik nombor sebab kami je dekat situ xambik nombor lagi.

Habis je isi borang kami tunggu giliran ke kaunter.Korang bayangkan nak buat tue punya la lama.Majoriti sorang 15minit ambik masa dekat kaunter tue.Dah la jauh lagi nombor I.Kami tunggu dari jam 10 pagi sampai 4 petang.Tue xkira lagi melengung depan Bank pukul 8 pagi tue.Aduh tensen.Sejuknya macam duduk dalam peti ais.I sampai kena pergi toilet awam.Ngek betul.Dah la xmakan.Keluar je dari Bank tue I jalan melelong.Lapar sangat agaknya.

Sampai je rumah.I salin baju n terus capai pinggan nasi.I nak makan!!!!Serius I makan semahunya..Pastue I tido *hmm gemuk la lagi I*....

I serik dah nak pergi Bank tue lagi.Just now dad I cakap I kena perbetulkan nama I sebab my real name is NUR INTAN SYAFINAS BINTI HUSEIN.Tapi diaorang cetak NUR INTAN SYAFINAS BINTI HUSIN.Alaaaaa...potong betul la ayah I nie,satu huruf je pon.I protes xnak pergi lagi dah.Last2 ayah I yang pergi.Lagipon jurubank tue xnampak ke I tulis HUSEIN.Nak jugak I saman diaorang.Dah tue boleh lagi dia qalit tengok Marimar tue lepas dia masuk rehat.Dah la rehat smpai 2 jam.Makan ka berenang??Kitaorang jugak yang seksa.Jadikan kisah I sebangai pengajaran.

~daa~

2 ulasan:

fatinah berkata...

hahahaah..
sabo je la..

intan berkata...

sabar la nie...huhu....